dijous, 24 d’abril del 2008

QUI VIU MÉS FÀCIL: ELS CREIENTS O ELS ATEUS?

Ateisme: és negar l’existència de Déu. En un sentit més ample, pot ser tant la incredulitat com la indiferència davant d’una religió.

Creença: és qualsevol cosa que s’accepta com a vertadera en una determinada època o per un grup humà determinat, al marge del procés científic d’hipòtesi i comprovació.

Sabent açò, podem contestar a la pregunta: per a qui és més fàcil viure, per a un creient o per a un ateu?

Segons la meua opinió és més fàcil viure per a un creient, perquè primer, la seua vida té un sentit, mentre que un ateu buscarà el sentit a la seua vida però a la fi, l’únic que trobarà és que no estem ací per res, o que viure o no haver existit mai serà indiferent després de la mort, serà igual. A més un creient té una referència ja feta sobre el bé i el mal i la manera de viure, que és la que li ensenya la seua religió, (que després podrà complir o no) mentre que un ateu no ho té.

És possible que hi haja gent que pense que als creients els “mengen el cap”, els manipulen o altres coses que es diuen, però en la meua opinió u és creient perquè vol, i evidentment perquè creu el que pensa, i si deixara de ser-ho pel que li diuen els altres, pot ser podríem pensar que en aquest cas ha sigut manipulat per la resta de la societat.

Així, pense que la vida dels creients és més fàcil en el sentit de que les seues vides tenen sentit i que segueixen els ensenyaments de la seua religió.